Beste Koffiemolen: Complete aankoopgids

Je hebt ongetwijfeld de zin gehoord “als je het gaat doen, doe het dan goed”. Wat ‘goed’ is, is echter vaak willekeurig en hangt af van de situatie. Hetzelfde geldt als de beste koffiemolen voor jou. Hier kijken we naar waar je op moet lettten bij het kopen van een goede bonenmaler.

Laten we specificeren dat we het hier hebben over het  malen van koffiebonen,  dus wat als goed wordt beschouwd, hangt af van de brouwmethode die u gebruikt. Het type en de prestaties van uw koffiemolen hebben veel te maken met hoe uw koffie smaakt, dus het kiezen van de juiste is een belangrijke stap in het koffiezetproces. En gelukkig voor jou weten we veel over deze kleine apparaten, en we gaan onze keuzes voor de beste koffiemolens op de markt hier met je delen.

Natuurlijk kun je  in de supermarkt tonnen gemalen koffie vinden, klaar om te zetten zonder moeite of wachten. Waarom koop je dat niet gewoon? Het komt erop neer of je gewoon een goede kop koffie wilt of de beste kop koffie die je kunt zetten.

BESTE KOFFIEMOLEN VOOR ESPRESSO

BESTE KOFFIEMOLEN VOOR ESPRESSO

Als je een echte espressoliefhebber bent, weet je dat om goed samen te werken met de hoge druk van een espressomachine, je koffiedik fijn moet zijn – je wilt een maling die zo fijn is dat het op een poeder lijkt.

Dat betekent dat je een tool nodig hebt die in staat is om op dat niveau koffie te malen, misschien iets met veel maalinstellingen, zodat je zonder enige twijfel weet dat je koffiebonen fijn genoeg zijn om een ​​espresso te maken.

SAGE SMART GRINDER PRO

Maak kennis met de Smart Grinder Pro. Hoewel er genoeg slijpmachines zijn die de klus kunnen klaren, raden we de Smart Grinder Pro van Sage aan. Deze automatische koffiemolen heeft 60 nauwkeurige maalinstellingen, met maalgroottes variërend van fijn genoeg voor espresso tot grof genoeg voor je filterkoffiezetapparaat.

De Smart Grinder Pro is gebruiksvriendelijk en dankzij de Dosing iQ-technologie volledig aanpasbaar.

WAAROM EIGEN KOFFIE MALEN MET EEN BONENMALER?

zelf koffie malen met bonenmaler

Het antwoord is smaak! De smaak van koffie komt van de oliën in geroosterde bonen, en die oliën moeten gelijkmatig worden afgegeven voor de lekkerste koffie. Je wilt dus de smaak zo goed mogelijk uit de bonen halen, en dat betekent beginnen met de beste koffiemolen die er te koop is.

Als je een koffiekenner bent zoals wij (natuurlijk wel, anders zou je hier niet zijn), dan heb je waarschijnlijk zwaar geïnvesteerd in je koffiezetapparaat en bonen. Maar je hebt misschien het belang van de molen over het hoofd gezien, en zijn rol bij het produceren van de uiteindelijke smaak die je gaat nippen.

Het is niet alleen een gemakkelijkere manier om koffiebonen te malen. Door een molen te gebruiken, kun je ook de consistentie van de maling aanpassen, afhankelijk van de door jou gekozen bereidingsmethode. Je kunt de maalfijnheid afstemmen op het koffiezetapparaat en de smaak veranderen door de bonen fijner of grover te malen.

MAALGROOTTE

Het belangrijkste kenmerk van de koffiemolen is de maalgraad. Deze speelt een uiterst belangrijke rol in de kwaliteit van de koffie als geheel. 

Maalgrootte verwijst naar de dikte of dunheid van de gemalen koffie. Hoe fijner de gemalen koffie, hoe moeilijker het is om er water doorheen te filteren. Gewoonlijk wordt fijnere gemalen koffie gebruikt voor het maken van espresso en extra fijne koffie wordt gebruikt in sommige exotische koffiesoorten zoals Turkse koffie.

Evenzo, hoe dikker de gemalen koffie, hoe grover ze zullen zijn, en hoe gemakkelijker het is voor water om erdoorheen te filteren. Grovere gemalen koffie wordt gebruikt voor bereidingsmethoden. Het behoeft geen betoog dat controle hebben over uw maalgraadinstellingen een absolute must is.

CONSISTENTIE IS BELANGRIJK

Als het op uw grinder aankomt, is consistentie de sleutel in termen van functie en prestaties. Je wilt ervoor zorgen dat je molen in verschillende maten kan malen, of het nu extra fijn, fijn, medium, medium grof of grof is.

Veel verschillende bereidingsmethoden vereisen verschillende formaten omdat de grootte van de maling van invloed is op hoe het water door het koffiedik filtert. Simpel gezegd, hoe meer maalgroottes uw molen biedt, hoe meer koffie je kunt zetten. 

Als het op prestaties aankomt, is het ook cruciaal dat de molen consistent is met de maalfijnheid. Als je molen tegelijkertijd een grove en fijne maalgraad produceert, kan dit je brouwproces ernstig verstoren. Zo kun je de perfecte espresso zetten. Weet je het verschil tussen espresso en koffie?

Grotere, grovere maling en dunnere, fijnere maling houdt en filtert water op verschillende capaciteiten en verschillende snelheden. Dus om ervoor te zorgen dat de smaak in het gemalen gelijkmatig en met dezelfde snelheid wordt geëxtraheerd, moet je molen consistent zijn.

BESTE KOFFIEMOLEN MERKEN

De beste koffiemolen merken staan hieronder in een lijst. Daarbij vermelden we het verhaal van iedere koffiemolen en het merk, zodat je weet waar je uit kunt kiezen.

BARATZA

Baratza is een merk voor uitsluitend grinders dat zich uitsluitend richt op het produceren van innovatieve grinders van topkwaliteit. Geen wonder dat twee van hun machines deze lijst hebben gehaald! Hun ontwerpen komen uit Seattle, hun bramen komen uit Europa en hun machines worden in Taiwan geassembleerd. 

Ze maken ook stappen in de richting van duurzamere praktijken op verschillende fronten, van hun verpakking en renovatieopties tot hun actieve partnerschappen met de International Women’s Coffee Alliance, CoffeeKids en meer.

SAGE

Sage is een bekend merk in vrijwel elk onderdeel van de koffiescene en keukenapparatuur in het algemeen. Ze staan ​​bekend om hun strakke, roestvrijstalen ontwerpen en hun onberispelijke klantenservice.

Sage, opgericht in 1932 in Australië, is erin geslaagd om een ​​wereldwijd bekend merk te worden dat zich richt op. naar 70+ landen. Klanten waarderen het meest hun innovatieve ontwerpen, die specifiek zijn gebaseerd op feedback van klanten, die doordachte, intuïtieve machines garanderen. 

CAPRESSO

Capresso raakt een tussenweg van onze vorige twee merken en biedt verschillende lijnen met koffie- en theespecifieke producten. Het wordt op de markt gebracht en ondersteund door marktleider, JURA inc., Maar biedt aanzienlijk meer betaalbare productassortimenten, waardoor het merk toegankelijker wordt.

Sinds hun relatief recente oprichting in 1994 heeft dit merk een aantal primeurs in de branche opgeëist. Een van deze indrukwekkende innovaties was hun CoffeeTEAM-lijn van koffiezetter-conische maalschijvencombinaties. Dus van molen tot espressomachine, op Capresso kunt u rekenen. 

HARIO

Het merk Hario is misschien wel het meest bekend om zijn prachtig vormgegeven schenkdruppelaars. Hun vakmanschap strekt zich echter ook uit tot andere koffieproducerende middelen, waaronder koffiemolens, zwanenhalsketels, Franse persen en meer.

De “King of Glass” werd opgericht in 1921 in Tokio. Sindsdien hebben ze hun product verlaten. bereik en zijn de koffiewereld blijven rocken. Een van de meer opvallende facetten van Hario’s productie is het milieuvriendelijke, hittebestendige glas, dat een opwindende toevoeging is voor bewuste koffiekenners. 

HANDGROUND 

HandGround is een nieuw merk dat zich maar aan één ding heeft gewijd: het maken van een ongelooflijke koffiemolen. Dat klopt, de molen die we hier hebben gezien, is in wezen hun enige product. Ze zijn een gemeenschapsgericht merk dat actief feedback van hun klanten ontvangt om hun ontwerp te verbeteren en het zo goed mogelijk voor u te maken.

Team HandGround beschrijft zichzelf dan ook als “een gemeenschap van enthousiastelingen, ingenieurs en ontwerpers die werken aan de ontwikkeling van innovatieve koffieapparatuur.” Ze zijn begonnen op Kickstarter en hun grinder is sindsdien een cultfavoriet. 

KRUPS

Hier is nog een bekende naam in de koffiegemeenschap. KRUPS is verantwoordelijk voor het maken van een verscheidenheid aan keuken- en koffieapparaten, waaronder filterkoffiezetapparaten, superautomaten en koffiemolens. Het Duitse bedrijf werd opgericht in 1846 en wordt sindsdien beschouwd als een expert in koffie en voedselbereiding. 

Hun productontwerp neigt naar een strakke zwart en zilveren esthetiek en hun bedrijf prijst onberispelijke aandacht voor detail. Ze werken samen met Groupe SEB  voor hun productie. 

OXO

OXO is een merk dat gespecialiseerd is in het vereenvoudigen en verbeteren van de functionaliteit van alledaagse, huishoudelijke producten. Door er constant naar te streven om elk apparaat en elke tool die ze de afgelopen 25 jaar een beetje beter maken voor hun klanten, te maken, zijn ze erin geslaagd een merk te creëren dat iedereen kan waarderen.

Ze zijn begonnen met een dunschiller, maar geven geen korting op hun koffieproducten. Hun automatische maalmachines bieden eenvoudige, intuïtieve interfaces, zodat er geen verwarring of knutselen tussen u en uw favoriete drank staat. 

PORLEX

Dit is een ander bedrijf dat zich uitsluitend op de maling richt. Dit Japanse bedrijf werd opgericht in 1978 en hun keramische maalschijven hebben de lat voor koffiemolens in de koffiescene bijgehouden (en vaak gezet). 

Porlex is niet alleen ontworpen in Japan, maar worden daar ook gemaakt. Vanaf hun conceptie in Osaka tot hun fabricage in Kagoshima, houdt dit merk zijn slijpmachines aan een aantal behoorlijk veeleisende normen. Het natuurlijke resultaat is een aantal mooie eersteklas producten.

JAVAPRESSE

Een cultfavoriet met een inspirerend verhaal, JavaPresse zal u zeker onder de indruk achterlaten. Ze verkopen koffiemelanges, een molen, een schenkdruppelaar en een Franse pers. Het merk is toegewijd om het gezicht van de koffie-industrie te veranderen in een die transparanter en ethischer is. 

Wat hun productassortiment betreft, kunt u hoogwaardige gereedschappen verwachten met een professionele, strakke uitstraling. Hun molen heeft duizenden mensen die erom heen gonzen, want eerlijk gezegd zijn het de knieën van de bij, vooral als je een fanatieke koude brouwsel bent. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *